Jtp logo

Join The Players - Когато играта е повече от мача

Футболът не е само на терена, той е страст, която за някои хора е непонятна, но за други е начин да се чувстват щастливи и полезни за обществото.

Поговорихме си със Станислав за това какво му носи спортът. Като бивш юноша на Нефтохимик и млад предприемач, преди 3 години създава спортен комплекс, а през 2015 г. – Детска Футболна Академия "Комета". 


Представи се с няколко думи, с какво се занимаваш?  

Казвам се Станислав Желязков, занимавам се активно с организацията и управлението на Детска Футболна Академия „Комета“, както и с различни други проекти.


Какво представлява тази детска академия?

Преди няколко години се събрахме в екип с още двама специалисти в различни професионални области - Костадин Крантев и Елена Тодоровска, с които ни свързваше любовта към спорта.
Освен основната ни дейност, която е да учим децата на футбол, се занимаваме и с реализирането на социални проекти, които са в помощ на обществото и развитието на спортната култура в България.
Това, което отличава нашата организация са фокусът и посоката ни за развитие. Програмата ни цели да възпитава у децата характер и психическа стабилност. А също и кондиционно трениране, за да могат младежите да имат правилна физическа основа за бъдещото си спортно развитие.

14590270 10208980151719309 637859370946018305 n

 

Какво те кара да го правиш?

Това е моят начин да помогна на обществото. Чувствам се полезен, а това ми носи удоволствие. За да се развиваме като съвременни, морални хора, е необходимо да възпитаваме ценности у подрастващите, а това може да се случи като ги научим на толерантност, екипна работа и уважение към спорта.  

Какви емоции ти носи работата с деца? Коя част ти е любима и защо?

Емоцията е огромна, когато моите момчета играят мач. Аз съм най-големият им фен. Носи ми щастие, когато успявам да събудя интереса в детските очи към спорта. Да ги уча, да запаля онази искрица любов към футбола, която запалиха в мен навремето.

Big 392c7fd1218014fe194c724457d6e526

На какво те учат децата?

Припомнят ми колко е хубаво да гледаш на всичко с ентусиазъм. Че всичко е възможно, стига да го искаш достатъчно силно. Възрастните хора са леко песимисти за това какво е възможно и какво не, а за децата няма ограничения. Дават ми надежда за бъдещето. 


Какво е бъдещето на спорта според теб?

Министерството на спорта развива няколко успешни програми. Инвестират се средства във федерациите, което през последните години помогна за изграждането на бази. Частните клубове и общините също вече усилено работят в тази посока. Смятам, че има основа и в бъдеще ще се усети, но трябва усилено да се работи в посока качествена подготовка на треньори и спортни мениджъри.
Развитието на кадри, които да организират процесите в ДЮШ школите, както и по-целенасочено стратегическо мислене от страна на ръководителите, би могло да допринесе сериозно за развитието на спорта в България.


Искаш ли да кажеш нещо на спортните ентусиасти?

Спортувай! Спортът невинаги е за купи и медали. Той учи на екипност, психическа стабилност, а също дава здраве и тонус.


Как ще довършиш изречението: „Играй си играта, защото...“?

Играй си играта, защото никой няма да я играе вместо теб!

Виж повече на www.jointheplayers.com

__

LinkedIn
{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}